Σεμινάριο Γλυπτικής

Γύρω από τη φόρμα

Μετάβαση από τη συγκίνηση στην μορφοποίηση

kleio-makri

Με την Κλειώ Μακρή
25-27 Οκτωβριου 2014
στην Αίγινα

Σταδιακή γνωριμία με το υλικό, δηλαδή τον πηλό, τις δυνατότητές του και με βασικές έννοιες της γλυπτικής, όπως το τρισδιάστατο και η σχέση του με το χώρο. Μελέτη και κατανόηση της φόρμας, περνώντας από το δισδιάστατο στο τρισδιάστατο, δίνοντας έμφαση στον πηλό και τη σύνδεσή του με το χώρο.
Θα προσπαθήσουμε να μελετήσουμε τον περιβάλλοντα χώρο με ένα νέο βλέμμα, έχοντας ως σκοπό την ανακάλυψη, την παρατήρηση (αποστάσεις, αναλογίες, ερεθίσματα) και τη σχέση που αναπτύσσεται με το υλικό.
Θα επιδιώξουμε μια δημιουργική διαδικασία μέσω του πηλού, ακολουθώντας μια σταδιακή πορεία : από την ανακάλυψη και την συγκίνηση, στην σχέση με τον άλλον και με το χώρο, φτάνοντας μέχρι τον διάλογο με το υλικό.
Η Κλειώ Μακρή γεννήθηκε στην Βουδαπέστη και έχει ζήσει στο Παρίσι, πριν εγκατασταθεί στην Αθήνα. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού (Ecole des Beaux-Arts de Paris, Γλυπτική και Ψηφιδωτό) και έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris V και δουλεύει ως εικαστική ψυχοθεραπεύτρια στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ τα τελευταία 15 χρόνια . Έχει πραγματοποιήσει βιωματικά σεμινάρια «Έκφραση μέσω Τέχνης» στο Μουσείο Μπενάκη και σε άλλους φορείς.

Στην περίπτωση αυτή οι εκφράσεις των προσώπων που θα αναπαρίστανται στα συμπλέγματα θα ειναι παραμορφωτικές και υπερβολικές, θα πλησιάζουν δηλαδή αυτές που βλέπουμε στις καρικατούρες, στα κακά πνεύματα, στα διαβολάκια, τέρατα ανθρώπινα ή με μορφή ζώων.

Πληροφορίες για την Κλειώ Μακρή και τη δουλειά της :
Clio_Makris_photos

_ _ _

© 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress