Εγκαινιάζουμε τα “Μονοπάτια Πολιτισμού” στην Αίγινα

Κυριακή 15/11, εγκαίνια των Μονοπατιών Πολιτισμού, ελάτε να περπατήσουμε και να γλεντήσουμε μαζί

Η Αίγινα εντάχθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (www.monopatiapolitismou.gr) στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί νησιά όπως η Πάτμος και η Σαντορίνη και άλλες μεσόγειες περιοχές όπως το Μαίναλο στην Πελοπόννησο και ο Μαραθώνας στην Αττική . Το πρόγραμμα αυτό αναδεικνύει την ενδοχώρα της Αίγινας , τη φυσική της ομορφιά σε συνδυασμό με την ιστορία του πολιτισμού της, ενώ ταυτόχρονα, τονώνει την τοπική οικονομία επεκτείνοντας χρονικά την τουριστική περίοδο με επισκέπτες ακόμα και από το εξωτερικό.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ με χορηγό επικοινωνίας τον ΣΚΑΙ. Η Εστουντιαντίνα Αίγινας, της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης στηρίζει την προσπάθεια με την υπέροχη παρουσία των 20 μουσικών της, ηλικίας από 6 έως 70 ετών, του διευθυντή ορχήστρας Αλέξανδρου Spitzing και του διευθυντή της σχολής Θανάση Ανδρεάδη. Η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας στηρίζει επίσης το πρόγραμμα με κεράσματα για τους περιπατητές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ- ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

11.00 Λιμάνι Αίγινας, σύντομα εγκαίνια στην κεντρική πινακίδα που παραπέμπει στα Μονοπάτια Πολιτισμού

11.15, Λιμάνι Αίγινας, αναχώρηση λεωφορείου από το λιμάνι για Παχιοράχη

12.00 , περπάτημα στο μονοπάτι που πάει από Παχιοράχη προς Ελαιώνα (περίπου 35 λεπτά)

13.00 , Γιορτή στον Ελαιώνα: απολαμβάνουμε την Παραδοσιακή μουσική της “Εστουντιαντίνα Αίγινας” και τα κεράσματα της Επαγγελματικής Ένωσης.

14.30, περπάτημα στο μονοπάτι προς Μαραθώνα (περίπου 40 λεπτά)

15.30 Στο Μαραθώνα θα περιμένει το πούλμαν για να μας πάει στο λιμάνι

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Ελλ. Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (www.ellet.gr), υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος A. Γ. Λεβέντη η δε ένταξη της Αίγινας έγινε με πρωτοβουλία των Συλλόγων Αίγινας «Ενεργοί Πολίτες» και «Ανάβαση» και με τη σύμφωνη γνώμη και στήριξη από το Δήμο Αίγινας. Για την υλοποίηση χρειάσθηκε μακρόχρονη και εντατική εθελοντική εργασία από πολλά μέλη των ανωτέρω δυο Αιγινήτικων Συλλόγων.Kentriki_AEGINA_170x121cm_600

© 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress