Αίγινα 2006, Μια άλλη Αθήνα;

Ημερίδα για την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού
10 Σεπτεμβρίου 2006
κινηματογράφος Τιτίνα

Θέλουμε ένα νησί με διατήρηση της δικής του φυσιογνωμίας, ή θέλουμε άλλη μία Αθήνα με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα γεμάτη σκουπίδια και νέφος;” Αυτό είναι το αρχικό ερώτημα που τέθηκε στην Ημερίδα που διοργανώσαμε μαζί με τους Φίλους της Αίγινας και το περιοδικό Αιγιναία.. Η μεγάλη προσέλευση στον κινηματογράφο Τιτίνα έδωσε την απάντηση.

 

“Γύρω από τον Ναό της Αφαίας σε υλικό επίπεδο θα μπορούσαν να κτιστούν πολλά οικόπεδα αλλά, ποιος το αντέχει αυτό σε ιδεολογικό επίπεδο;” (Ι. Στεφάνου, καθηγητής ΕΜΠ)

 

Το θέμα της ημερίδας μας ήταν η άναρχη ανάπτυξη και η αλόγιστη δόμηση στο νησί και η έλλειψη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που να ορίζει Χρήσεις Γης , ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ τουρισμού, οικοδομής, γεωργίας και άλλων επενδυτικών δραστηριοτήτων. Με την έντατικοποίηση του κυκλοφοριακού και τη συσσώρευση των κάθε λογής αποβλήτων η ζωή για τους κατοίκους γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η απώλεια ομορφιάς οδηγεί και στην απώλεια οικονομικής αξίας και όσοι δεν το καταλαβαίνουν ροκανίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται.

© 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress