Πέρασαν δύο ακόμα χρόνια δράσης Ενεργών πολιτών

Σας  καλούμε για Γενική Συνέλευση με απολογισμό της διετίας 2016-17, αρχαιρεσίες, πίτα, κρασάκι και μεζέ την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00 στο καφενείο ” ‘Οπως Παλιά” απέναντι από την Μητρόπολη  στην πόλη της Αίγινας.
Σας περιμένουμε όλες και όλους

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 

15 Ιανουαρίου 2016: Γενική Συνέλευση, Αρχαιρεσίες, Κοπή πίτας
12 Φεβρουαρίου 2016: TTIP και CETA

Εκδήλωση για τις Συμφωνίες Εμπορίου και Επενδύσεων TTIP και CETA, στο ξενοδοχείο Μιράντα. Ομιλητές Χρήστος Ρέππας – Βάσω Κανελλοπούλου.

19 Φεβρουαρίου 2016: Γλέντι

Γλεντάκι αποκριάτικο μασκέ με διαγωνισμό αμφίεσης, στο CAPS LOVE

27 Μαρτίου 2016: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ

Πεζοπορία προς την Ακτή Λιβαδάκι στη Ν. Α πλευρά του νησιού κάτω από τον Άγιο Αντώνιο. Καθαρισμός της Ακτής από τα σκουπίδια

2 Απριλίου 2016: Υποστήριξη Συναυλίας χορωδιακής σύμπραξης
Σε συνεργασία με το Σύλλογο Αίγινα Εθελοντής υποστηρίξαμε συναυλία χορωδιακής σύμπραξης, της Πολυφωνικής Χορωδίας Αίγινας και της Elsengrund Chor χορωδίας των Δασκάλων του Γερμανικού σχολείου Freie schule am Elsengrund, ,στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.
 10 Απριλίου 2016, Πεζοπορία:  «Στα Ανατολικά της Αίγινας»
 Μεγάλη Παρασκευή: Πεζοπορία για Ανατολή Ηλίου στην κορυφή του Όρους
Ένα όμορφο ετήσιο «έθιμο» του Συλλόγου μας
13 Απριλίου 2016: Συμμετοχή στις προσπάθειες για το κτίριο Ορφανοτροφείου-φυλακών

Συμμετείχαμε στη συνάντηση για το Ορφανοτροφείο-φυλακές που οργάνωσε ο Μορφωτικός και συνυπογράψαμε το σχετικό ψήφισμα προς το Δήμο και το Υπουργείο Πολιτισμού

13 Μαϊου 2016: Ταινία για την Κλιματική Αλλαγή

Προβολή της ταινίας της Ναόμι Κλάϊν για την Κλιματική Αλλαγή με τίτλο «Αυτό Αλλάζει τα Πάντα», στο Μηλοκύδωνο. Ακολούθησε συζήτηση.

Ιούλιος 2016: Εκδρομή με την πανσέληνο

Νυκτερινή εκδρομή στη Μονή με την πανσέληνο

30 Οκτωβρίου, Πεζοπορία στο μονοπάτι: « Χρυσολεόντισσα»
5 Νοεμβρίου 2016: Ταινία για τη Μονσάντο

Προβολή του ντοκυμαντέρ «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΣΑΝΤΟ»,στο Μηλοκύδωνο.Η προβολή είχε ως αφορμή το συμβολικό διεθνές δικαστήριο που έγινε στη Χάγη και εξέτασε τις διεθνείς πρακτικές αυτής της εταιρίας αγροχημικών και σπόρων καθώς και τις επιπτώσεις τους στην διατροφή μας την υγεία μας τη γεωργία και τη δημοκρατία… Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Πελίτι Αίγινας και την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

19 Νοεμβρίου: TTIP και CETA

Εκδήλωση για τις επιπτώσεις των Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου TTIP-CETA με ομιλητή τον πρόεδρο των Φίλων της Φύσης κ. Κώστα Φωτεινάκη, στο Θέατρο του Λυκείου Αίγινας

Ολόκληρο το 2016: Συνέχεια της εντατικής δουλειάς με τα μονοπάτια

Συνέχεια στην τοποθέτηση πολιτιστικών πινακίδων και άλλων πινακίδων σήμανσης. Καθαρισμοί. Συνεχής συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και την ανάβαση Αίγινας.

2017
21 Ιανουαρίου 2017: Γενική Συνέλευση και συνέχεια με πίτσες και κρασάκι.

Στην πιτσερία «το Σχολείο»

5 Φεβρουαρίου 2017, Πεζοπορία:  Στο μονοπάτι προς Άγιο Αντώνιο
19 Μαρτίου 2017, Πεζοπορία: Προς το βουνό του Δένδρου
27 Μαρτίου 2017: Ταινία για την Αλιεία στο Αιγαίο

Προβολή του Ντοκυμαντέρ «Οι Φύλακες του Αιγαίου» του Όμηρου Ευαγγελινού στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας με τον οποίο έγινε η συνδιοργάνωση. Ακολούθησε συζήτηση με τους Συλλόγους Παράκτιων Ψαράδων της Αίγινας. Συνδιοργάνωση επίσης με την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

2 Απριλίου 2017: Εθελοντικός Καθαρισμός
Συμμετοχή με επιτυχία στη δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Βαγία
Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου : Πεζοπορία για Ανατολή Ηλίου στην κορυφή του Όρους

Ένα όμορφο ετήσιο «έθιμο» του Συλλόγου μας

28 Ιουνίου 2017 Ταινία για τα σκουπίδια με τον Jeremy Irons

Προβολή του διεθνώς βραβευμένου ντοκυμαντέρ «Trashed», στον κινηματογράφο Άνεσις, Οργάνωση σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και τον σύλλογο Γυναικών Αίγινας

Ιούλιος 2017:  Ζωντανή Μουσική με την Πανσέληνο στην παραλία (β Μαραθώνα)με το Σπύρο Τζίτζη και τον Αλέξανδρο Σπίτζιγκ
20 Σεπτεμβρίου: Προβολή Συλλεκτικής Ταινίας

Προβολή της ταινίας ‘Οι Σφουγγαράδες» του Μάνου Ζαχαρία, κινηματογραφημένη το 1960 στην τότε Σοβιετική Ένωση και πιο συγκεκριμένα σε λιμάνι της Κριμαίας που είχε μεταμορφωθεί σε Ελληνικό νησί.

22 Οκτωβρίου 2017, Πεζοπορία : Πορεία προς το Φρεάτσι
4 Νοεμβρίου 2017 Διεθνής Προβολή των Μονοπατιών της Αίγινας.

Τα Μονοπάτια της Αίγινας ως πολιτιστικό και αισθητικό πλεονέκτημα και ως ευκαιρία για πεζοπορικό τουρισμό και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, παρουσιάστηκαν σε διεθνή συνάντηση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας κ. Ασπέ Κουλόν. Δεκάδες σύνεδροι και περιπατητές από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, κατέκλεισαν το Νοέμβριο του 2017, τόσο τη Βυτίνα, όσο και τη Δημητσάνα, στην Αρκαδία, στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών και της 3ηςΠανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών. Έγινε ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας καθώς και ενημέρωση για τη διαδικασία Ευρωπαϊκής πιστοποίησης.
Τις εργασίες παρακολούθησαν δημοσιογράφοι διεθνών πρακτορείων εφημερίδων και δικτύων μεταξύ των οποίων το Κινεζικό Πρακτορείο «Xinhua», η εφημερίδα «Huffington Post US», το Ισπανικό Πρακτορείο «La Marea», «LiveMedia», «Euronews», «Travel Daily News», «Greek Travel Pages».

© 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress