Η Αποκατάσταση των μονοπατιών της Αίγινας

Τα πανέμορφα μονοπάτια της Αίγινας προσφέρονται για την ανάπτυξη ενός ήπιου χειμερινού τουρισμού, για την ανάδειξη της ομορφιάς και της πολιτιστικής ιστορίας του νησιού και για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας..

monopatia

Δυο τοπικοί σύλλογοι, ο Ε.Π.Ο.Σ. Αίγινας «Ανάβαση» και ο “Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας ”, έχουν ήδη σηματοδοτησει αρκετά μονοπάτια, έχουν ξεναγήσει πολλούς χειμερινούς επισκέπτες και έχουν εκδώσει πέντε φυλλάδια με χάρτες διαδρομών και άλλες πληροφορίες .
Στην εκδήλωση θα γίνει οπτικοακουστική παρουσίαση των διαδρομών και θα αναπτυχθεί ο προβληματισμός για την ανάπτυξη του νησιού. Τέλος, η «Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», με την οποία συνεργάζονται οι δυο σύλλογοι, θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία και το έργο του προγράμματος ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με πρωτοβουλία της οποίας αναστηλώθηκε η Αγία Κυριακή στην Παλιαχώρα, εφαρμόζει το πρόγραμμα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ σε επιλεγμένα μέρη της Ελλάδας. Μετά από πρόταση των δυο τοπικών συλλόγων την οποίαν αποδέχθηκε ο Δήμος Αίγινας, το νησί μας θα ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα πολιτιστικής προβολής μαζί με την Πάτμο την Επίδαυρ

© 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress